Advocatenkantoor Van Laake Engelen Mill Velp

Strafrecht

Wij staan mensen bij die om welke reden dan ook bij het strafproces betrokken geraakt zijn. Dat kan zijn als slachtoffer, maar u kunt ook terecht of onterecht 'verdacht' worden van een strafbaar feit. Hierbij kan het gaan om eenvoudige, vaker voorkomende zaken zoals mishandeling, openlijke geweldpleging, inbraak, diefstal of verkeersovertredingen maar ook om ernstiger zaken. In alle gevallen kan het van groot belang zijn dat u tijdig bijstand krijgt van een ervaren en betrokken advocaat. Er is bijvoorbeeld een aangifte gedaan door iemand tegen u of de politie is een onderzoek gestart waarin u een rol speelt. Dat kan grote indruk maken op uzelf en uw familie.

Vanaf het moment dat u wordt opgehouden voor verhoor, hebt u recht op bijstand van een kosteloze piketadvocaat. Dat kan een 'voorkeursadvocaat' zijn, die u zelf kiest. Wij zijn daartoe bereid. In het geval iemand in voorarrest moet blijven, is de bijstand van een toegevoegde advocaat kosteloos.

Soms wordt u met of zonder een dagvaarding 'heengezonden'. Dan wordt de zaak in een later stadium op een zitting behandeld. In zo'n geval kan het zijn dat u tegen een gereduceerd tarief over de bijstand van een advocaat kunt beschikken. Dat hangt af van uw inkomen en wordt bepaald door de Raad voor Rechtsbijstand.

Ook in het kader van de recent ingevoerde strafbeschikking (een strafoplegging door de Officier van Justitie) staan wij verdachten bij. Uzelf of uw familie kan ons in alle gevallen inschakelen!

Omdat een verdachte nog geen dader is, verdient iedereen een goede verdediging. Ons kantoor staat klaar met aandacht, ervaring en kennis. Niet alleen voor de verdachte zelf is een gedreven en gespecialiseerde advocaat van groot belang. In de meeste gevallen laat de verdachte ook een gezin of familie achter, waarmee hij in sommige gevallen zelfs geen contact mag hebben. Daarom hechten wij als kantoor veel waarde aan een goede en snelle communicatie met de verdachte zelf, maar ook met zijn familie. Ook voor hen is het vaak een zware tijd.

Wanneer blijkt dat het strafrechtelijk onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd, maar aan de verdachte wel schade heeft toegebracht, in de vorm van bijvoorbeeld verlies van arbeidstijd, dan bestaat de mogelijkheid een verzoek om vergoeding van de schade in te dienen. Ook daarvoor kunt u bij ons kantoor terecht.

Meld u aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek >
  • pro deo advocaat
  • schadevergoeding
  • strafzaak

Advocaat strafrecht

Onze gegevens

Kantoor Mill

T 0485 45 41 50
E laake@vanlaake-engelen.nl

Kantoor Velp

T 0486 85 40 00
E engelen@vanlaake-engelen.nl